Koh Samui et ferieparadis

Velkommen til det tropiske paradiset på Koh Samui. For tjue år siden besøkte bare noen djerve backpackere øya, men i dag er Koh Samui en turistdestinasjon med alt du kan tenke deg. Øya tiltrekker seg fortsatt mange backpackere som oppholder seg i en måned eller to i enkle bungalower, men også mer vanlige reisende som vil ha et luksuriøst feriested eller en villa på stranden. Koh Samui er unik blant Thailands øyer i å opprettholde en bred appell til alle. Dette bidrar til å gi den karakteristiske avslappede atmosfæren som skiller Koh Samui fra andre turistdestinasjoner. Alle er velkomne på denne fantastiske perlen av en øy.

Chaweng er det mest populære området med en 6 kilometer lang hvit sandstrand og klart vann. Massevis av hoteller og resorter, restauranter, spa, diskoteker, barer og shopping. Stranden på Chaweng er delvis grunn det meste av året, og er dermed det perfekte sted for familier med små barn, og alle typer av vannsport finnes her. Etter en avslappende dag på stranden kan du nyte en bedre middag på en av de mange forskjellige restaurantene her. Sjømaten her på Koh Samui og også eller i Thailand er helt utrolig sammenlignet med hjemme i Norge. Tiger og kongereker, hummer, hai, barrakuda og mye annet godt.

Lamai er etter Chaweng det andre mest populære feriestedet på Koh Samui, og stranden her strekker seg over 4 kilometer langs østkysten. Sjøen her blir raskere dyp, og det gjør den perfekt for bading og vannsport. På den sørlige enden av stranden finner du de berømte steinformasjonene Hin Ta og Hin Yai, eller bestemor og bestefar. Hoteller og overnatting finnes i alle prisklasser, fra enkle strandhytter til luksuriøse hotel i topp standard. Det finnes også restauranter, barer og shoppingmuligheter i massevis, og om du vil ha natteliv, er det ikke langt over til nabobyen Chaweng. Lamai har et mer stille kveldsliv, men det kan være behagelig for de som ønsker det.

Den kjente 12 meter høye gylne statuen Big Buddha ligger nordøst på Koh Samui. Herfra har du en fantastisk utsikt over til Koh Phangan og det går ferger eller båter over til naboøya hver dag, om været tillater det. Mange reiser fra Koh Samui over til Koh Phangan, i hvert fall en gang i måneden, da det er det berømte full moon party.

Dette er en feriedestinasjon i Thailand som passer for alle som elsker sol, flotte strender og nydelig mat. God Ferie!