Jomtien ved Pattaya, flott for familier

Et av de mest besøkte områdene i Thailand ligger 150 kilometer øst for Bangkok, og kan deles opp i Pattaya og Jomtien. Jomtien Beach ligger rett sør for Pattaya og betraktes som en del av samme område. Jomtien er akkurat som Pattaya veldig populær blant turister, men det finnes her mange flere fastboende pensjonister , noe som gjør at nattelivet her er litt mer avslappende enn inne i selve Pattaya. Turister som reiser til Jomtien, og som kommer fra Bangkok med buss, vil ankomme hovedbussterminalen på North Pattaya Road. Herfra kan du ta drosje direkte til hotellet. Hvis du har svært lite eller ingen bagasje, og ikke noe imot å risikere livet ditt, er motorsykkeldrosjer fenomenale...

Her finnes det hotel i alle prisklasser og forskjellige standarder. Selve stranden i Jomtien er 6 kilometer lang, og med et turkisfarget hav, gjør dette stranden til et drømmested for sol og bade gjester. Det finnes også det meste av vannsport-aktiviteter og forskjellige utflukter med båt. Reiser du med barn bør du absolutt ta turen innom Pattaya Park i nordenden av Jomtien. Her finnes det massevis av vannsklier, og et høyt tårn med en roterende restaurant med panoramautsikt. En norsk bar/restaurant i Pattaya som virkelig kan anbefales er Sailor Inn.

Noen tips angående greie hotel i en ok pris kan være Angels Guest House som ligger bare 1 minutt fra stranden. Her er det hyggelig og hjelpsom betjening som snakker godt engelsk og hjelper til med hva det måtte være.  Chang Charlie Inn er et dyrere alternativ men et nytt og meget bra boutique hotel med alt av fasiliteter. Her kan du også få en leilighet med flere soverom f.eks. til en familie. Maten i Jomtien er som ellers i Thailand, fantastisk. Så nøl ikke med å reise til et av de flotteste feriestedene i Thailand. God ferie!