Phuket er Thailands perle

En av de beste feriedestinasjonene i verden finner du sør i Thailand på halvøya Phuket. Dette har blitt en av favorittplassene i Thailand hos nordmenn, kanskje fordi du finner noe som passer for alle her? Luksushoteller, små gjestehus, god mat, flotte strender, show på kveldstid, utflukter og opplevelser, Phuket kan skilte med alt dette og mye mer. Spesiellt er dette blitt et feriested som tiltrekker seg familier med barn, men her finner du flere ulike feriesteder, som passer for folk med forskjellige behov når de er på ferie. At i tillegg har en fantastisk natur rundt seg hvor man enn er på øya, ødelegger ikke akkurat inntrykket av Phuket som et tropisk paradis.

Kata er det stedet på Phuket som tiltrekker seg flest nordmenn og skandinaver. Her finnes det ikke masse diskoteker og heller ikke barer med et tvilsomt preg. Barnefamilier boltrer seg på stranda, som er er ryddig, ren, og perfekt for små skapninger som trives med langgrunne strender. Restauranten Mom Tri's Boathouse som ligger på Kata, er en av de absolutt beste på hele øya. Phileas Fogg er opprinnelig et spisested i Stavanger, men de åpnet i fjor også i Kata. Den norskeide restauranten er blitt populær blant mange tilreisende.

Karon ligger egentlig sammen med Kata, men stranden her er ikke like skjermet som i nabobyen, noe som gjør at det ikke er like barnevennlig her. Det kan komme en del bølger her, så følg med for å se om det er rødt flagg. Dette er også en relativt stille plass, perfekt til avslappning. Det berømte hotellet Marina Phuket ligger her, med sine luksuriøse bungalower som alle har utsikt mot havet. En spesiell ting i Karon er måten sanden gir fra seg lyd på, når du spaserer på stranden.

Patong er et av de stedene i Thailand som er best kjent blant nordmenn. Det er også det feriestedet i Phuket som har flest besøkende hvert år. Byen er kjent for sitt natteliv på Bangla Road, men også for den 5 kilometer lange stranden som ligger i forkant. Her finner du alle former for vannsport, og selgere som vil leie ut motorsykler, jetski eller tilbud om massasje. Kaab Gluay er en restaurant med eksepsjonel god thaimat, og er populær både blant fastboende og turister. Patong passer for deg som er glad i å feste, men samtidig ønsker et godt og varmt klima, og et yrende strandliv.

Kamala, Surin og Bang Thao er andre mindre feriesteder i  Phuket. Her finner du mange eksklusive hoteller som Sheraton Grande Lagunas eller Amanpuri hvor mange kjendiser ferierer. Alt i alt så har Phuket tilbud som passer for alle aldre og mennesketyper, og bør være et sikkert reisemål neste gang du reiser på ferie til Thailand. God Tur!