Chiang Mai

Chiang Mai er den største byen nord i Thailand og vel verdt en tur. På mange måter ligner Chiang Mai på Bangkok, men uten masse mennesker. Byen er kanskje den mest fredfulle storbyen jeg noensinne har hatt privilegiet av å besøke. Den ligger ved foten av et stort fjell med et utrolig mangfold. Buddhistiske templer står bare noen få kvartaler unna travle universiteter. Mye av byen kan man oppleve til fots, men leie av en moped er billig og enkelt.

Noen av templene i Chiang Mai er over 700 år gamle. Wat Phrathat Dou Suthep befinner seg høyt oppe på et fjell, med en spektakulær utsikt over byen. Andre templer verdt å besøke er Wat Chedi Luang, Wat Chiang Man og det fargerike templet i burmesisk stil Wat Saen Fang. Chiang Mai er også et paradis for fotturister med to store nasjonalparker, elefant safarier og en masse fjell og naturperler.

Chiang Mai er et shopping paradis for de fleste reisende på grunn av sitt overflod av kunsthåndtverk, og sjarmerende lokale varer som selges til meget rimelige priser. Chiang Mai Night Bazaar er det mest kjente nattmarkedet i Thailand, og tar opp nesten ti kvartal på Chang Klan Road sentralt i byen. Det er lett å bruke en hel kveld på å spasere forbi hundrevis av boder og arkader. Men travelheten fra Bangkok er ikke-eksisterende her. Skal du handle silke, anbefales det at du rådfører deg på hotellet og heller finner en god butikk. Du får god kvalitet for en billig penge.

Noen veldig gode hoteller er for eksempel; Hotel Chiang Mai Plaza, Mandarin Oriental Hotel, Shangri La og Hotel Sheraton Chiang Mai. Overnatting i alle prisklasser er også å oppdrive her, og av alle byer i Thailand er dette min favoritt. Ja faktisk enda mer enn Bangkok. God ferie til Thailand!